Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jelikoz sou lidi cim dal tim vic linejsi =D nebo spis si chteji svuj pocitac zase trosku vylepsit tak nekdo udelal schema pro dalkovi ovladani PC. Celkem se to hodi kdyz se nechcete furt nekam natahovat. Pres ovladac se da ovladat skoro vse.

co k tomu budem potrebovat:

  1. IR detector SFH 506
  2. odpor 3,3 Kohm
  3. zenerovu diodu na 5,1V
  4. kondenzator 100nF
  5. Cannon 9pin konektor (holka)
  6. dalkovy ovladac (pokud to nepude s obyc bude potreba univerzalni)

 

Obrazek

 

Pokud to chcete mit i celkem pekne vedeny tak je dobry vykuchat starou kulickovou mys a vyndat jeji privodni kabel a ten vyuzit (ma 5 zil coz se hodi a rovnou 9 pin konektor ktery ale budete muset prepajet).

Obrazek

 

Schema je jednoduchy a spajet se to da dvema ruznymi zpusoby. budto primo na 9pin a pak vyvest akorat kabely k IR prijimaci nebo si udelat tistak a na to vsechno pripajet podle schematu.

Obrazek

Obrazek

 

Po spajeni dohromady je nejlepsi jeste ten 9pin zalepit lepici pistoli pro zamezeni urvani nakyho dratku.

Jelikoz sem si to udelal na tistak kterej neni samotnej nijak peknej tak sem si na nej udelal i krabicku z fotaku kterej mi koupila babka v tvshopu a tu schoval potom do stojanu na tuzky

Obrazek

Obrazek

Obrazek

 

Cely to rozchodite pres program Girder ktery je volne ke stazeni  v sekci download. A je v cestine. Po stazeni a rozbaleni si nejprve musite skopirovat soubor Igorplug.dll do .....girder32\plugins\

pote spustte Girder a najedte do menu File/Setting/Plugins/ zde si zaskrtnete Auto enable Input device a v tabulce Igor SFH-56 device a v jeho nastaveni (Settings) si nastavte port COM1. Nyni vyjedte ze settings dejte F9 a muzete se pustit do vlastniho nastaveni PC a dalkovyho ovladace

Cestinu si nastavite tim ze najedete do v settings do user interface a misto ENGLISH nebo jaky tam budete mit nastaveny jazyk date CZECH.

Obrazek

 

Osobne na dalkovem ovladani PC vyuzivam jen par funkci jako je hlasitost, vysunuti a zasunuti DVDromky a vypinani PC. Obcas pak dalsi skladbu, predchozi skladbu, play a stop.